Üzemeltető: Blogger.

Az előkelő nők tízparancsolata

by - 13:34

Már az elején megjegyzést kell tennem egy dologról, az pedig az angol classy szó jelentése. Ezek a következők: kifinomult, előkelő, ízléses, "klasszis" (a latin classis szóból, mely minőséget, osztályt jelent). Nem, nem nyelvórát készülök tartani Nektek, kedves olvasók, csak gondoltam, feldobhatnám a blogot egy minőségi, mélyebb tartalommal rendelkező poszttal, így arra esett a választásom, hogy bemutassam a klasszikus nők tízparancsolatát.

Figyelem! Itt az "előkelő" kifejezés nem gazdagot jelent, sőt, semmi köze a vagyoni helyzethez! Hogy miért, az lejjebb kiderül.

1. Legfőbb fegyvered a modorod legyen
Bármi történjék, mindig a viselkedésedre figyelj a legjobban! A többi csak utána következik.

2. Sose akarj fiatalabbnak/idősebbnek tűnni
Csak nevetség tárgyává válnál. Egy 60 éves hölgy ugyanúgy lehet classy, mint egy huszonéves. Sőt, a korral olykor együtt jár a kifinomultság átvétele.

3. ne könyörögj SEMMIÉRT
Egy elegáns nő nem süllyedhet arra a szintre, hogy kuncsorogjon bármiért is. Figyelem, nem összekeverendő a céltudatossággal!

4. Az apró, hétköznapi cselek legyenek veled
Vörös rúzs, kis fekete ruha, decens illat, azaz nem olyan, ami 10 méterről is érződik. A lényeg, hogy 100%-osan komfortosan érezd magad, ne erőltess semmit.

5. Légy a szavak mestere
Azaz: lehetőleg csakis akkor hagyja el káromkodás a szádat, ha teljes mértékben illik a helyzethez, illetve tanulj meg három szót: köszönöm, elnézést, kérem.

6. Figyelmes és figyelemreméltó
Ha figyelsz a körülötted lévőkre, egy idő után figyelemreméltó leszel. Légy udvarias, kedves, és ha nem is kapod vissza azonnal (vagy közvetlenül egyáltalán), te akkor is illedelmes voltál, ami egy idő után a személyiséged részévé válik.

7. Húzd ki magad
Egy kecses nő egyik legfőbb tulajdonsága, hogy szépen, kihúzott háttal jár, és nem a földet bámulja. Mutasd meg az arcod a világnak!

8. Ne fecsegj fölöslegesen
Nincs annál rosszabb, akinek semmi mondanivalója nincs, mégis beszél. Legyél bölcs és megfontolt azt illetően, hogy mennyit és miről beszélsz, nehogy megbánd utána.

9. Mindig tudd, hogy hol a határ
Legyen az smink, pia, bulizás, stb, ugyanis mindenből megárt a sok, és sokk lesz belőle.

10. Az elegancia váljon életérzéssé
Mindez akkor érvényesül igazán, ha erőlködés nélkül is (sőt, csak úgy) tudod alkalmazni.

You May Also Like

0 megjegyzés