Üzemeltető: Blogger.

Filmajánló minden kategóriában és műfajban

by - 15:15

Mivel holnap Sopronba utazom, és eddig se volt tele új cikkekkel a blog, hoztam egy olyan bejegyzést, ami a szórakoztató időtöltés alapja lehet: filmajánlót, melyben minden műfaj kedvelői megtalálhatják a számukra megfelelő néznivalót. Ha pedig mindez megvan, irány a város, ugyanis rég volt már ilyen szép időnk!

SZEMFÉNYVESZTŐK (2011) - IZGALMAS, REJTVÉNYEKKEL TELI BŰVÉSZES FILM
Szereted a rejtvényekkel teli filmeket? Amiknél már az első perctől arra gondolsz, mi a dolgok nyitja, és miután kezdesz rájönni, minden 180 fokos fordulatot vesz? Illetve az sem árt, ha négy nagyon szimpatikus karakter alkotja a kemény magot? Akkor elő a Szemfényvesztőkkel, ennek ugyanis már jövőre lesz folytatása, amit kár lenne kihagyni!

500 nap nyár (2009) - egy kétségbeesett szerelmes fiú keserédes története
Tipikusan azoknak való ez a könnyed kis komédia, akik szerencsétlennek érzik magukat a szerelemben. Az angol nyelvben elterjedt kifejezés, a "friendzone" tökéletes megtestesítőjét Joseph Gordon-Levitt játssza, aki már önmagában elég okot ad a film megtekintésére: egyszerűen imádnivaló!

10 dolog, amit utálok benned (1999) - vissza a 90-es évekbe
Jó kis időutazás ez a film, ugyanis az ezredforduló keservesen szerethető divatja szerint öltözködik benne mindenki, de talán pont ez adja a báját: Heath Ledger-re visszaemlékezve egy kellemes, romantikus tinifilm részesei lehetünk.

http://1.bp.blogspot.com/-fbp8aWUwtRo/T-_u7hSaW_I/AAAAAAAATzY/zl98tSdvFSM/s1600/DF-13061.jpg
A csodálatos Pókember (2012) - akciófilm, sci-fi és romantika kellemes egyvelege
Akinek egyszerre kell izgalom, rejtély és romantika, mellesleg velem együtt szintén odavan az Emma Stone - Andrew Garfield párosért, annak kihagyhatatlan élményt fog jelenteni ennek a kultikus képregénynek a 2012-es feldolgozása. Figyelem, 2. része is van!

Kapcsolódó kép
Gothika (2003) - elvont pszichothriller, de nem halálosan ijesztő
Halle Berry kísértetiesen jól és jót alakít a Gothikában, amiben mindenki őrültnek nézi szegényt, ezért bezárják. Na de ha tudja magáról, hogy ő bizony teljesen normális, csak a látszat szórakozik vele? Mitől számít valaki pszichopatának? Ebből a lélektani filmből kiderül.

Éberség (2007) - pszichokrimi, amely egy remek tükör a társadalomnak
Szintén egy lélektan tökéletes kirajzolódása ez az alkotás, ebben viszont nem az ijesztő motívumok dominálnak, hanem az emberi tulajdonságok, érzések, a dráma, és nem utolsósorban a váratlanság. Erre aztán nem számítasz!

Kapcsolódó kép
Pillangóhatás (2004) - kicsit sírós, időutazós, 90-es/2000-es évek-love
Emlékszel még arra a hibára, amit 10 éve, vagy 1 hónapja, esetleg 2 napja vétettél? Ugye milyen jó lenne, ha egy csoda folytán kijavíthatnád őket? Na de mint mindennek, természetesen ennek is meglenne a maga következménye: így is vállalnád? Ez után a film után rájössz: az életednek pontosan úgy kellett történnie, ahogy megtörtént.

Üzlet bármi áron (2015) - egy nagyon random, ugyanakkor röhögőgörcsöt okozó film
És a legvégére hagytam egy teljesen agyzsibbasztó ökörséget, amit tényleg csak akkor érdemes megnézned, ha nem zavar, hogy nincs különösebb mondanivalója, és tele van idióta szóviccekkel, vagy egyéb lököttségekkel! Garantáltan jókedvre derülsz.

You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Van amit nem láttam, és mivel jó filmeket hoztál azokból, amit ismerek, ezért kedvem lett megnézni a többi ajánlásodat is, köszi! :D

    VálaszTörlés