Üzemeltető: Blogger.

Zeneajánló: Marina and the Diamonds

by - 17:50

Taylor Momsen mellett másik nagy múzsám Marina Lambrini Diamandis, egy 29 éves, félig wales-i, félig görög származású nő, akinek minden dala megérintett eddig. Ha ismered, azért olvass tovább, ha nem, akkor azért. Hidd el, nem fogod megbánni!

Kapcsolódó kép

Miii?! Kik ezek?
Először is egy hatalmas titkot kell lelepleznem: az előadó nevében szereplő "&" kötőszó bizony nem arra utal, hogy többen lennének, sőt! Marina a vezetéknevét váltotta át az angolul 'gyémántok'-at jelentő Diamonds-ra. Ez a motívum viszont nem csak művésznevében, hanem rengeteg dalában is fellelhető: az énekesnő szereti magát gyémántfaló dívának ábrázolni, akiért férfiak tucatjai esedeznek, persze csak kontextuálisan, de hát pont ez teszi őt ennyire szerethetővé. Nézd csak meg a Primadonna című klipjét, és meglátod, miről beszélek!

Nemcsak zene, hanem életérzés
A számait hallgatva feltűnhet, hogy az ifjú hölgynek mindig van valami mondanivalója akár a korosztálya, akár a többiek számára. Ami körülövezi: popos hangzás, félig-meddig pin up stílus, cukorkás, édes-mézes megjelenés, sőt, a legújabb albuma még gyümölcsöket is tett hozzá (címe: Froot - "fruit"). Mindig van valami a tarsolyában, sosem lehet megunni.

Hangja is van (élőben is!)
Amit már Taylornál is megemlítettem, az a jó hanggal való rendelkezés: nekem ettől lesz valaki énekes. És mit értek jó hang alatt? A nagy hangterjedelmen kívül azt, hogy élőben is meg tudja-e szólaltatni számait, és ezt nagyon jól műveli Marina. Aki nem hiszi, nézze meg bármelyik live előadását, vagy jöjjön el az idei Sziget fesztiválra, ugyanis ott is fellép a művésznő.

Itt egy pár száma, hogy érezd, miről beszélek:



You May Also Like

0 megjegyzés