Üzemeltető: Blogger.

A botrányos angol királyi család - sorozatajánló

by - 20:45

Ha nem tudod mit nézz, nézd a The Royals-t!
A 2015-ben induló sorozathoz nagy reményeim fűződtek a megjelenés előtt. Ezen remények egészen pontosan a 3. részig álltak fenn, addig ugyanis egy szokásos klisé-sztorinak tűnt a koncepció. Angol királyi család, botrányok? Tipikus szappanoperának nézett ki.

Képtalálat a következőre: „the royals series”

Aztán rájöttem, hogy mennyire szerethető a szereplők jelleme, akcentusa, illetve magának a történetnek a fordulatai. Ezen kívül természetesen rengeteg tényező közrejátszott abban, hogy minden héten izgatottan várjam az új részeket.

Az új Gossip Girl?
Sokan próbálták azzal népszerűsíteni a sorozatot, hogy a 2007-ben induló Pletykafészek c. amerikai drámához hasonlítgatták. Egy fiktív királyi családról van szó, úgyhogy a pompa, a fényűzés és a szemet kápráztató ruhaköltemények itt is nagy szerepet játszanak, de egyéb tekintetben teljesen más kategóriába sorolnám. Először is, ez nem amerikai. Itt fontos részt kap az angol nép, mindennek az alapja, ami felett a botrányos életű család uralkodik. Ez már önmagában hatalmas konfliktust generál, de szerencsére jó értelemben. Előkerülnek olyan emberi értékek, mint az önzetlenség, a tisztelet, és a becsületesség. Ez viszont az amerikai "verzióban" nincs meg.
Mindenki drukkol valakinek
Az a másik hihetetlenül szimpatikus jellemzője, hogy felállítottak különböző párokat, szövetségeseket, legyen az akár érdekbarátság, vagy valódi kapcsolat. A felszínes, taszító szereplőkön túl sokkal több olyannal találkozunk, akikért szurkolunk, akiknek gondjait magunkénak érezzük.

"A hercegnő és a koldus" párbaja a szexi William Moseley szívéért

Kapcsolódó kép
Eleanor és Jasper ellenállhatatlan szövetsége a palota titkainak felderítésére

Ophelia és a herceg "Rómeó és Júlia" kapcsolata


Kinek ajánlom?
Mindenkinek, aki szereti a könnyed, nem véres, nem elvont, de fordulatos történeteket. Központban az emberi érzelmek, erények, ármány, romantika, mindezt pedig a lehető legízlésesebb és elegánsabb formában. A tiszta angol életérzés kedvelőinek. Kedved támadt hozzá? Nagyon helyes, itt egy link a részekhez:

You May Also Like

0 megjegyzés