Üzemeltető: Blogger.

Dolgok, amik segíthetnek, ha elment az életkedved

by - 11:11

Depi helyett happy - szól az a belső hang a fejedben, ami gyakran nem hagy békén, és arra késztet: még ne add fel, eljön a te időd, és nagyot fog szólni!

gossip girl animated GIF
1.) Az első és legfontosabb, hogy merj egyedül lenni
Talán az tűnne a legevidensebb tippnek, hogy tereld el a figyelmed. Nos, ez majd egy következő lépés lesz. Előtte nyugodtan átgondolhatod, hogy miért hever romokban az életed. Nekem tökéletes "helyszín" ehhez egy hosszú utazás. Kinézek az ablakon, és csak áradnak a gondolataim. Muszáj összeszednem a fejemben, hogy mi miért történhetett, és átgondolni a későbbi teendőimet.

2.) Most nem létezik az a kifejezés, hogy "nem szabad"
Természetesen csak egészséges kereteken belül, de nyugodtan engedd el magad, ha úgy érzed jónak. Keríts pár embert, akik szívesen melletted állnak a nehéz időszakodban, és irány a város! Végtelen számú lehetőség adódik ilyenkor.

3.) Sose hagyjon el az irónia!
Magadon nevetni tudni kell. Ha ez nincs meg, mindent véresen komolyan veszel, és még rosszabb lesz. De ha ott van benned az optimizmus, és képes vagy még a legrosszabb pillanataidban is fellelni a jót, előbb-utóbb elérkezik hozzád. Nem beszélve arról, hogy a nevetés a lehető legjobb figyelem-elterelés.

4.) Vedd észre, ha valaki felfigyelt rád!
Bár ilyenkor nehéz a külvilágra, főleg az emberekre koncentrálni, segíts magadon azzal, hogy legalább a pozitív visszajelzéseket fogadod. Egy összenézés, majd mosoly egy helyes idegennel sosem tesz rosszat a kedvednek, igaz? Hát ha még kedvesen meg is kérdezi, hogy foglalt-e a melletted lévő hely.

5.) Sorozat, sorozat, sorozat!
A 21. században könnyebben léphetsz át egy "másik életbe", mint nagyanyáink korában. Nézz körül a neten - hidd el, rengeteget fogsz találni -, és válaszd ki a hangulatodhoz leginkább illő sztorit. Ezek után már csak annyi a feladat, hogy néha azért juss el a hűtőig kajálni, hogy ne halj éhen a nagy izgulások közepette.

6.) Igenis te vagy a királynő!
Nincs miért, nincs hogyan, Te vagy az, és kész. Ezt senki nem veheti el tőled. Te mindig ott leszel magadnak, mindig számíthatsz magadra, akármi történjen. Nem adod fel, mert nálad nincs királyabb ember a Földön. És ezt egy szép napon valaki más is megerősíti majd, ha még esetleg nem tette volna - már csak párat kell aludni! ;)

U.i.: tisztában vagyok vele, hogy egy komoly lelki problémát nem lehet ilyen könnyen megoldani, és lépésekbe szedni a "teendőket". Az viszont biztos, hogy ezek a dolgok segítenek elindulni egy olyan ösvényen, ami jó irányba vezet. Addig is küldenék egy irtó aranyos képet, remélem, ezzel is segítettem valamit a gyógyulási folyamatban :)

You May Also Like

0 megjegyzés